Farmaceutski fakultet, Novi Sad učestvovao je na jesenjem simpozijumu Udruženja farmaceuta Vojvodine. Fakultet je učesnicima simpozijuma predstavila vanr. prof. dr Suzana Miljković.
Tema simpozijuma bila je „Uloga zdravstvenih radnika u inicijalnom zbrinjavanju životno ugrožavajućih stanja“. Pored fakulteta, na simpozijumu su se predstavile i neke od najznačajnijih farmaceutskih kompanija na tržištu Srbije – Actavis, Hemofarm, ADOC i druge.

simp1

simp2

U ponedeljak, 2. oktobra zvanično je počela školska 2017/2018. godina na Farmaceutskom fakultetu,
Novi Sad. Za početak školske godine upriličen je svečani prijem nove generacije studenata. Buduće farmaceute, medicinske biohemičare, medicinske sestre i radne terapeute pozdravila je v. d. dekana fakulteta, vanr. prof. dr Nataša Jovanović Lješković i predstavila tim koji će sarađivati sa studentima – nastavni kadar, studentsku službu, laborante, bibliotekare. Brucošima su se predstavile i starije kolege i pozvale ih da se aktivno uključe u rad studentskog parlamenta i studentske asocijacije EUPSA.

prijem1

Farmaceutski fakultet, Novi Sad proslavio je 14. 9. 2017. svoj prvi jubilej, pet godina od osnivanja. Tim i povodom upriličena je svečana dodela diploma i prigodan koktel. Svečanosti je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Ljiljana Koković, predstavnici Univerzitetea Privredna akademija u Novom Sadu, Komore biohemičara Srbije, Udruženja farmaceuta Vojvodine, zdravstvenih ustanova i farmaceutskih kompanija sa kojima fakultet sarađuje, predstavnici studentske organizacije EUPSA i Studentskog parlamenta fakulteta. Gostima su se obratili predsednik Saveta fakulteta spec. med. biohem. Borislav Nalčić, dekanka fakulteta  vanr. prof. dr Nataša Jovanović Lješković i predstavnik studenata Viktor Jeremić. Svečanost je uveličao nastup hora Orfelin.

NTZ 1790

NTZ 1856

NTZ 1892

euff

Studenti našeg fakulteta i ove godine učestvuju u SEP – programu razmene studenata farmacije koji omogućava studentima da provedu izvesno vreme u inostranstvu na stručnoj praksi.
Ove godine, na konkursu Nacionalne asocijacije studenata farmacije, za odlazak na studentsku razmenu izabrani su studenti našeg fakulteta Lazar Lukić i Tamara Simić. Oni će u periodu 13. – 31. jula 2017. godine boraviti u Krakovu u Poljskoj. Lazar će stručnu praksu obavljati u apoteci, a Tamara na Katedri za farmaceutsku tehnologiju i biotehnologiju Farmaceutskog fakulteta.
Učešće studenata u SEP programu Fakultet je pomogao finansiranjem troškova organizacije programa razmene.

Predstavnici fakulteta bili su u radnoj poseti partnerskom univerzitetu Alma Mater Europaea ECM, Slovenija.

image-0-02-05-c9a9c204b136dd525f0d8d65c16eb347b6375a1f8ac2e51f72b3bb311f8ee751-V

Sto mladih lidera iz cele Srbije, predstavnika kompanija i studenata različitih fakulteta, okupilo se 26-28. maja na Forumu mladih lidera Srbije 2017 YES! u hotelu Mona na Zlatiboru, kako bi stekli nova znanja i naučili nove veštine koje su im potrebne za uspeh. Forum su organizovali Business Info Group i nedeljnik Vreme.
Učesnici Foruma bili su i predstavnici našeg faklteta. Asistent Slobodan Gigov i studenti Tijana Grebić i Viktor Jeremić aktivno su učestvovali u organizovanim radionicama, ali i druženju sa kolegama iz cele Srbije.
Tokom četiri panela studenti su imali priliku da saznaju šta im je potrebno da bi postigli uspeh u poslu, šta treba da urade da bi dobili posao iz snova, kako se upravlja timom i gradi poverenje i kako se znanjem i veštinama gradi samopouzdanje za ostvarenje ciljeva.
Izveštaj sa održanog Foruma i galeriju fotografija pogledajte na linku http://big.co.rs/sr/konferencije/forum-mladih-lidera-srbije

Forum Mladi Lideri Srbije 2017 58-0

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, Farmaceutski fakultet, Novi Sad dodelio je zahvalnice studentima koji su se posebno istakli svojim angažovanjem u humanitarnoj akciji „Sestre vile". Ovu humanitarnu akciju organizovali su studenti strukovnih studija zdravstvene nege i radne terapije na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Oni su u decembru 2016. godine za male pacijente organizovali novogodišnji program i obezbedili paketiće. Angažovanjem u obezbeđivanju donacija posebno su se istakli Danijela Pinter, Ljiljana Dimić i Zoran Zrnić. Zahvalnice u ime fakulteta studentima je dodelila doc. dr Nataša Jovanović Lješković, dekan fakulteta.

zahvalnice

Prolećni simpozijum Udruženja farmaceuta Vojvodine održan je 13. 05. 2017. godine u amfiteatru SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.
Tema simpozijuma bila je “Uticaj farmaceutsko-tehnoloških parametara na efikasnost terapije i komplijansu kod preparata nove generacije”, a predavači doc. dr Nataša Jovanvić Lješković, dekan Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad i vanr. prof. dr Suzana Miljković, Farmaceutski fakultet, Novi Sad.
U organizaciji Simpozijuma aktivno su učestvovali studenti Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad.

UFV Collage

Na današnji dan obeležava se Međunarodni dan medicinskih sestara u znak rođenja Florens Najtingel, žene koja se ceo svoj život borila za unapređenje svoje profesije i prava žena, i koja je otvorila prvu školu za bolničarke! Naši studenti zdravstvene nege obeležili su ovaj dan lepom akcijom u dvorištu fakulteta. Oni su kolegama, profesorima, prolaznicima kontrolisali krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a profesorka Vesna Imbronjev edukovala je prisutne o samopregledu dojke.

Srećan Međunarodni dan medicinskih sestara!

IMG 20170512 085343

IMG 20170512 100338

Pozivamo sve studente da se prijave za učešće na Forumu mladih lidera Srbije koji će se održati od 26. do 28. maja na Zlatiboru. Organizatori Foruma su Business Info Group i nedeljnik Vreme.
Foruma će okupiti 100 mladih lidera iz oblasti biznisa, nauke, društvenog aktivizma, obrazovanja, novih tehnologija, javnog života, sa ciljem da ih motivišemo, podržimo njihove uspehe, povežemo i doprinesemo pokretanju novih incijativa. Predavači su istaknute ličnosti iz javnog života, uspešni privrednici i preduzetnici, predstavnici akademske zajednice i medija.
Više informacija i prijave: http://big.co.rs/sr/konferencije/forum-mladih-lidera-srbije

SIMPOZIJUM MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA VOJVODINE

Farmaceutski fakultet, Novi Sad bio je 01. aprila 2017. domaćin Simpozijuma medicinskih sestara i tehničara Vojvodine "Život sa alergijom". Simpozijum su otvorili pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Tihomir Dugandžija, dekanica Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad doc. dr Nataša Jovanović Lješković i predsednica Društva medicinskih sestara i tehničara Vpjvodine sms Ljilja Jelić. Na Simpozijumu su učestvovali i predavači Farmaceutskog  fakulteta, Novi Sad prof. dr Zorica Živković i dr Svetlana Rajak

simpozijum 01april2017

FARMACEUTSKI FAKULTET, NOVI SAD DOBITNIK JE VELIKE ZLATNE MEDALJE NOVOSADSKOG SAJMA ZA KVALITET OBRAZOVANJA.

Na Međunarodnom sajmu obrazovanja „PUTOKAZI”, koji je od 6. do 8. marta 2017. održan po dvanaesti put na Novosadskom sajmu prvi put su uručena priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama. Ocenu kvaliteta obrazovnih institucija izvršila je međunarodna komisija. Četiri fakulteta u sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu dobitnici su Velike zlatne medalje za kvalitet obrazovanja: Farmaceutski fakultet, Novi Sad, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment i Stomatološki fakultet u Pančevu. Na osnovu ukupnih rezultata ocenjivanja kvaliteta Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu osvojio je Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja. Priznanja i medalje uručivali su Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

1

IMG 3345 2

 

euff

HONORARNI POSAO ZA STUDENTE FARMACIJE:  Kompanija "ZEGIN HELTI FUD" traži studente farmacije za rad u veleprodaji na poslovima pomoćnika za slaganje i pripremu lekova.  Posao podrazumeva slaganje, klasifikaciju i pakovanje lekova, lepljenje deklaracija, sortiranje lekova, prijem i otpremanje lekova. Radno mesto je u Novom Sadu, a radi se u dve smene po 8 sati.  Za detaljnije informacije i prijave pozvati tel. 021/210 2311.

diabetes-day

Naši studenti obeležili su 14. novembar, Svetski dan borbe protiv dijabetesa učešćem u akcijama
javnog zdravlja.
Studenti strukovnih studija zdravstvene nege učestvovali su u akciji sa DZ "Novi Sad" - Savetovalište za dijabetes, Savetovalište za mlade i Preventivni centar. Oni su u TC Merkator aknetirali sugrađane o faktorima rizika za nastanak dijabetesa, merili nivo šećera u krvi, telesnu težinu, krvni pritisak i izračunavali stepen gojaznosti. Izveštaj sa ove akcije objavljen je i u novosadskom listu “Dnevnik”.
Studenti farmacije, u okviru svoje organizacije EUPSA, učestvovali su u akciji sa Udruženjem protiv dijabetesa. Oni su u BIG shopping centru merili krvni pritisak, nivo šećera u krvi, težinu, visinu, određivali BMI i anketirali prolazinke.

euff

Farmaceutski fakultet, Novi Sad potpisao je ugovor o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Sremska Kamenica.

euff

Mogućnost zaposlenja: Ljekarne Joukhadar traže magistra farmacije (m\z) za rad u ljekarnama Vukovar (Slavonija) i Marina (Dalmacija) a veledrogerija Medical Intertrade za rad u Vukovaru, te na bazi međusobne saradnje prenosimo poziv diplomiranim studentima FFNS. Zainteresovani kandidati mogu tražiti informacije o zaposlenju ili podneti prijavu na mob +385913374337

Informacije o fabrici i oglas za posao na netu možete videti i na linkovima:

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/u-vukovaru-otvorena-tvornica-lijekova-yasenka-981639
http://yasenka.hr/
https://www.moj-posao.net/Posao/295617/Magistar-farmacije-mz/

euff

Nemački jezik - Goethe Zertifikat. Kako poznavanje nemačkog jezika određenog nivoa obezbeđuje znatno bolje uslove rada u zdravstvenim ustanovama u zemljama nemačkog govornog područja, Farmaceutski fakultet, Novi Sad pruža mogućnost organizacije dodatnih časova nemačkog jezika za studente Fakulteta u cilju postizanja potrebnog nivoa znanja. Tokom kursa studenti se pripremaju za polaganje ispita i dobijanje međunarodno priznatih Goethe-ovih sertifikata. Detalje pročitajte ovde.

euff

Sjajna vest za sve naše diplomce i studente koji će uskoro diplomirati na smeru Farmacija. Zdravstvena ustanova “Apoteka Laurus” iz Novog Sada traži jednog kandidata sa našeg fakulteta za obavljanje pripravničkog staža.  Pripravnički staž biće finansiran iz budžeta Grada Novog Sada, a sredstva su već odobrena! Ujedno, zahvaljujemo se Zdravstvenoj ustanovi ‘’Apoteka Laurus’’ što su odabrali baš nas i naše diplomce. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Studentskoj službi

euff

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanjima u okviru radionice "Future directions in diagnosis and therapy: multifunctional radiolabeled nanoparticles" na kojoj učestvuje naš profesor dr Nikola Knežević ispred Instituta za nuklearne nauke Vinča u saradnji sa Udruženjem nuklearne medicine Srbije. Radionica će biti održana u subotu 16. aprila 2016. godine u hotelu Park, u Novom Sadu (amfiteatar prvi sprat, ulica Novosadskog sajma br. 35). Program i satnicu možete pogledati ovde.

euff

POPUST NA ŠKOLARINU!

Studenti koji tokom aprila i maja, za vreme upisa novih studenata u majskom predroku, plate unapred školarinu za narednu školsku godinu ostvaruju popust u iznosu od 150 eur na integrisanim, odnosno od 50 eur na strukovnim studijama.

euff

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obeležio je značajan jubilej - 55 godina postojanja. Svečanost povodom obeležavanja juileja upriličena je na dan slave Zavoda, 27. 01. 2016., a domaćin svečanosti bio je direktor Zavoda prof. dr Veselin Dickov. U ime Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad čestitke Zavodu uputio je dekan, prof. dr Srđan Stojanović koji je na svečanosti primio zahhvalnicu Zavoda za saradnju. Zavod je nastavna baza Fakulteta i partner u zdravstvenoj zaštiti studenata Fakulteta.

euff

Uspostavljena je saradnja sa Klinikom za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Beograd. Klinika je postala nastavna baza našeg fakulteta u kojoj će studenti moći da obavljaju praktičnu nastavu.

euff

Diploma našeg fakulteta priznata u Hrvatskoj!

Mag. farm. Dragani Martinović, koja je tokom školske 2014/2015. godine završila integrisane akademske studije farmacije na našem fakultetu, Hrvatska ljekarnička komora priznala je diplomu i stečeno zvanje magistra farmacije. Diploma je priznata u delu koji se odnosi na priznavanje inostrane visokoškolske kvalifikacije, a Draganu još očekuje pripravnički staž i polaganje stručnog ispita, nakon čega će dobiti konačno rešenje i odobrenje za samostalni rad u Republici Hrvatskoj.

Kako se navodi u rešenju Hrvatske ljekarničke komore, program integrisanih akademskih studija farmacije na našem fakultetu usklađen je sa studijskim programom farmacije u Republici Hrvatskoj kojim se stiče akademski naziv magistra farmacije.

eupsa logo

Pohvale za angažovanje naših studenata.
Studentska organizacija našeg fakulteta EUPSA potpisala je povelju o saradnji sa Udruženjem protiv dijabetesa Novi Sad u cilju ranog otkrivanja i sprečavanja dijabetesnih komplikacija. Na evropski dan donacije organa, 22.10. 2015. godine u Gradskoj kući u Novom Sadu EUPSA je dobila zahvalnicu za podršku programu promocije transplantacije i donacije organa. Na trećem WBPF međunarodnom prvenstvu Srbije u Nišu EUPSA je dobila zahvalnicu za razvoj
sporta u Srbiji.

euff

Farmaceutski fakultet, Novi Sad potpisao je ugovor o saradnji sa agencijom za zapošljavanje medicinskih radnika APV Aktiv PflegekräfteVermittlung  iz Nemačke (www.apvgmbh.de). Ovim ugovorom Agencija se obavezuje da svakom našem studentu koji je završio osnovne stukovne studije Zdravstvena nega, program za sticanje diplome EU, obezbedi posao u Nemačkoj u roku od dva meseca (nakon apliciranja, ukoliko student to želi). Na taj način, naši studenti će imati priliku da se odmah nakon završetka studija usavršavaju ili zaposle u zdravstvenim ustanovama u Nemačkoj. Studijski program Zdravstvena nega za sticanje EU diplome sadrži veliki fond časova kliničke prakse koja po regulativi EU zamenjuje pripravnički staž u zemljama EU (trenutno ne i u Srbiji). Detalje o studijskom programu možete pročitati ovde, a uslove rada na stranici Agencije. Imajući u vidu da poznavanje nemačkog jezika određenog nivoa pruža finansijski bolje uslove rada, Fakultet je u okviru programa omogućio izbor engleskog ili nemačkog jezika, kao i pohađanje (po potrebi i po želji) dodatnih časova nemačkog jezika u prostorijama Fakulteta u smislu polaganja za Goethe-ovu diplomu.

euff

SNIŽENA CENA ŠKOLARINE!

Zdravstvena nega: 1.600 eur 1.100 eur

Radna terapija: 1.600 eur 1.100 eur

Socijalna gerontologija: 2.000 eur 1.500 eur

Integrativne zdravstvene nauke: 2.300 eur 1.800 eur

Promotivne cene školarine važe samo za studente upisane u školsku 2015/2016. godinu.

institut dedinje

Farmaceutski fakultet, Novi Sad potpisao je ugovor o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Beograd. Institut "Dedinje" nalazi se u vrhu evropskih kardiovaskularnih instituta.

birthday

Birthday-Balloons-With-Presents-59674

Evropski univerzitet – Farmaceutski fakultet, Novi Sad danas slavi treći rođendan. Zahvaljujemo se našim studentima, nastavnicima i saradnicima koji aktivno učestvuju u razvoju Fakulteta. Zajedno sa Vama rastemo, menjamo se, unapređujemo kako bi obezbedili vrhunski kvalitet obrazovanja i naučnog rada. Želimo Vam srećan rođendan!

euff

Snižena je cena školarine za studijske programe Zdravstvena nega i Radna terapija. Školarine za prvu godinu studija iznosi 1.100 eur (umesto dosadašnjih 1.600 eur). Mogućnost plaćanja u 11 rata. Promotivne cene važe samo za studente upisane u školsku 2015/2016 godinu.

Odlukom Zdravstvenog saveta Srbije broj 153-02-2580/2015-01 akreditovan je program kontinuirane edukacije Evropskog univerziteta - Farmaceutskog fakulteta pod nazivom "Nova saznanja o depresiji". Program je akreditovan za lekare i farmaceute i nosi 5 bodova.

depresija

 

euffNaši profesori doc. dr Nikola Knežević (neorganska i analitička hemija) i doc. dr Dragoslav Vidović (fizička hemija) nalaze se na postdoktorskom usavršavanju u institucijama koje je međunarodni naučni časopis Nature uvrstio u najbolje svetske institucije iz oblasti hemije. Dr Knežević usavršava se u Francuskoj na French National Centre for Scientific Research (CNRS) koji se nalazi na drugom mestu, a dr Vidović usavršava se u Singapuru na Nanyang Technological University (NTU) koji se nalazi na devetom mestu ove liste. Nature je najcitiraniji interdisciplinarni naučni časopis na svetu. http://www.nature.com/nature/journal/v522/n7556_supp/fig_tab/522S34a_T5.html

cnrs1 ntu

euff

AKREDITOVANI NOVI PROGRAMI!

Evropski univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad akreditovao je dva nova programa: osnovne strukovne studije ZDRAVSTVENA NEGA i osnovne strukovne studije RADNA TERAPIJA. Pored toga sto je akreditovan u Srbiji, studijski program Zdravstvene nege akreditovan je i u zemljama EU!

"Farmaceutski otpad: situacija u Srbiji, mogućnosti i izazovi" bila je tema predavanja održanog 01. juna 2015. u okviru predmeta Ambalažni materijali farmaceutskih preparata. Predavanje je vodila doc. dr Nataša Jovanović Lješković, a gostujući predavač bio je Vladimir Dragović, direktor firme DRA group iz Subotice. Predavanju je prisustvovala i prof. dr Svetlana Goločorbin Kon. Predavači su kroz prezentacije i diskusije studentima i saradnicima Fakulteta predočili najnovija saznanja o ovoj aktuelnoj temi.

001

002

003

"Energija znanja - doprinesi, stvaraj" bila je tema Simpozijuma zdravstvenih radnika Srbije koji je održan 13 - 17. maja 2015. godine na Zlatiboru. Organizator simpozijuma bio je Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije, a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Evropski univerzitet - Farmaceutski fakultet predstavio je dekan dr Srđan Stojanović. Ovaj događaj okupio je više od 500 učesnika iz zemlje i regiona.

 

otvaranje2

otvaranje

SS otvaranje

IMG 20150514 151559   

supplements

Na osnovu člana 22, stav 2, tačke 1 i 2  Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda (Službeni glasnik Republike Srbije br. 21/2015, str. 22/23), fakultet Evropski univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad ovlašćen je za davanje stručnog mišljenja i kategorizacije dijetetskog proizvoda koji se podnose uz zahtev za upis dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

euff

Novi programi Farmaceutskog fakulteta Evropskog univerziteta predstavljeni u časopisu Eko Med plus, broj 20 (mart – april 2015): http://eliksirplus.com/pub/

euff

Na Novosadskom sajmu će se u četvrtak i petak, 26. i 27. februara, održati 11. međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi".
Na Sajmu "Putokazi" ove godine učestvuje oko 50 izlagača, državnih i privatnih srednjih škola i fakulteta, kao i naučno-obrazovnih institucija. Među izlagačima je i Farmaceutski fakultet Evropskog univerziteta u Novom Sadu.

Pozivamo zainteresovane da nas posete na Sajmu i upoznaju se sa programom studiranja na našem fakultetu.
Ulaz za posetioce je besplatan, a Sajam je otvoren od 10 do 19 časova.

plakat NURDOR NS

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) organizuje akciju pod nazivom „Seti se! Svaki dan!“.  Akcija se sprovodi u preko 10 gradova širom Srbije. Pozivamo vas da u nedelju, 15. 02. 2015. u 13 h učestvujete u masovnom puštanju balona sa Trga slobode kojim će ova akcija biti obeležena.

euff

U subotu, 07. februara 2015. godine, sa početkom u 13.00 časova, Fakultet organizuje Dan otvorenih vrata.  Svi prisutni imaće priliku da se upoznaju sa dekanom i osobljem fakulteta, vide prostor u kojem se održava nastava i dobiju sve neophodne informacije o studiranju na Farmaceutskom fakultetu Evropskog unverziteta.

euff

Nove slobodne pozicije za radno angažovanje postavljeni su u sekciji "O nama -> Posao"

 

 

euff

Obaveštavamo studente Evropskog univerziteta - Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad, da školarine sa popustom za školsku 2014/2015. godinu važe za uplatu školarine u celosti do 18.06.2014. godine, obzirom da 19.06.2014. započinje upis u junskom roku školske 2014/2015. godine. Više informacija o cenama i popustima: http://www.faculty-pharmacy.rs/sr/upis/cenovnik

 

euff

Obaveštavamo studente i saradnike Evropskog univerziteta - Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad da Fakultet neće raditi 18, 19, 20 i 21. Aprila 2014. godine zbog uskršnjih praznika.

 

euff

Obaveštavamo studente i saradnike Evropskog univerziteta - Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad da Fakultet neće raditi 15, 16. i 17. februara 2014. godine zbog obeležavanja državnog praznika - Dana državnosti Srbije.

 

euff

Nakon nedavnih informacija u medijima o zatvaranju Evropskog univerziteta u Brčkom, oglašavamo se saopštenjem da Evropski univerzitet – Farmaceutski fakultet, Novi Sad nije u organizacionoj, vlasničkoj ili bilo kakvoj drugoj vezi sa pomenutim univerzitetom iz brčkog distrikta.

Evropski univerzitet – Farmaceutski fakultet, Novi Sad je ponosni član Evropskog univerziteta iz Beograda (www.eu.ac.rs) koji uspešno posluje na teritoriji Republike Srbije skoro 15 godina.

Svrha ovog saopštenja je apsolutno demantovanje eventualnog povezivanja postojanja i rada Evropskog univerziteta – Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad sa Evropskim univerzitetom u Brčkom, s obzirom na realnu mogućnost poistovećivanja zbog sličnosti u nazivu.

Uprava Evropskog univerziteta - Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad

nova-2014-small

Tokom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, Evropski univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad radiće prema izmenjenom radnom vremenu. NERADNI dani Fakulteta biće:

- 1. i 2. januar,
- 5. januar,
- 7. januar 2014. godine.

euff

U subotu, 26. oktobra 2013. godine od 16,00 časova u amfiteatru Fakulteta (I sprat) održaće se svečani prijem novoupisanih studenata VIŠIH GODINA integrisanih akademskih studija na Farmaceutskom fakultetu Evropskog Univerziteta.
Ovom prilikom, studente će pozdraviti dekan Fakulteta, dr Srđan Stojanović, a zatim će im se predstaviti nastavnici, saradnici, zaposleni u službama koje podržavaju nastavu i osnivači Studentske asocijacije Fakulteta.
Pozivamo sve novoupisane studente viših godina studija Farmacije i Farmacije-medicinske biohemije da uveličaju ovaj svečani prijem svojim prisustvom.

Dobro došli!

euff

Svečani prijem novoupisanih studenata prve godine integrisanih akademskih studija na Farmaceutskom fakultetu Evropskog Univerziteta održaće se u ponedeljak, 7. oktobra 2013. godine od 15,30 časova u amfiteatru Fakulteta (I sprat).
Studente će pozdraviti dekan Fakulteta, dr Srđan Stojanović, a zatim će im se predstaviti nastavnici, saradnici i zaposleni u službama koje podržavaju nastavu.
Pozivamo sve  novoupisane studente prve godine studija Farmacije i Farmacije-medicinske biohemije da uveličaju ovaj svečani prijem svojim prisustvom.

Dobro došli!

euff

Novi studijski programi na Evropskom Univerzitetu - Farmaceutskom fakultetu, Novi Sad! Od školske 2013/14. godine, Fakultet organizuje nastavu za 12 specijalističkih i užih specijalističkih studija za potrebe zdravstva. Ove zdravstvene specijalizacije omogućavaju stručno usavršavanje i profesionalni razvoj kadrova koji rade u oblastima zdravstva, farmacije i medicinske biohemije; u proizvodnji, distribuciji i marketingu farmaceutskih i medicinskih proizvoda, laboratorijskih reagenasa i opreme; u regulatornim telima na poslovima vezanim za oblast farmacije ili medicinske biohemije. Sve specijalizacije organizovane su u skladu sa aktuelnim Pravilnikom Ministarstva zdravlja Republike Srbije o specijalizacijama i užim specijalizacijama radnika i zdravstvenih saradnika i prema evropskim standardima. Više informacija: http://www.faculty-pharmacy.rs/studijski-programi/zdravstvene-specijalizacije

 euff

Zdravstveni savet Srbije je 16. avgusta 2013. godine objavio odluku o akreditaciji 4 programa kontinuirane edukacije Centra za kontinuiranu edukaciju Evropskog Univerziteta - Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad. Programi su akreditovani za 6, 4 ili 2 boda, u zavisnosti od vrste, teme i trajanja edukacije i odnose se sledeće profile slušalaca: farmaceute, biohemičare, lekare i zdravstvene tehničare. Prvi termin za sve edukacije je u oktobru 2013. godine, a prijavljvanje je već počelo. Više o KE na EUFF: http://www.faculty-pharmacy.rs/kontinuirana-edukacija

 

euff

Nakon brojnih pitanja studenata povodom objave vesti u srpskim medijima o nepriznavanju diploma sa BiH univerziteta u zemljama Evropske Unije (http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/42469/BiH+univerziteti+nisu+priznati+u+EU.html), podsećamo javnost da su diplome akreditovanih univerziteta u Srbiji, nasuprot univerzitetima u Bosni i Hercegovini, u zemljama EU priznate, te da se lako mogu nostrifikovati. "Diplome sa akreditovanih studijskih programa u Srbiji ubuduće će skoro automatski biti priznavane bilo gde u Evropi. To je samo jedna od prednosti koju će naše visoko školstvo imati od kako je Komisija za akreditaciju postala punopravni član Evropske asocijacije za obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA)." Ceo tekst možete pročitati ovde.
Evropski Univerzitet - Farmaceutski fakultet, kao deo akreditovanog univerziteta koji realizuje nastavu na akreditovanim studijskim programima, u skladu sa zakonima Republike Srbije i Bolonjskom konvencijom, takođe je na listi fakulteta čije diplome imaju istu vrednost u Srbiji i širom Evrope.

euff

Evropski Univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad raspisao je konkurs za radno mesto LABORANT. Više informacija pročitajte na stranici posao

 

 euff

Danas u Srbiji postoji 100 isturenih odeljenja fakulteta i visokih škola. Samo 17 od njih akreditovalo je studijske programe, a među njima je i Evropski Univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad. Prof. dr Vera Vujčić, zamenica predsednika Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK), poziva buduće brucoše na oprez: "Apelujemo na studente da na sajtu www.kapk.org provere koji su studijski programi akreditovani..." Pročitajte ceo članak ovde

euff

Evropski Univerzitet - Farmaceutski fakultet, Novi Sad doneo je odluku o sniženju cene upisa studenata viših godina integrisanih akademskih studija (2, 3, 4. ili 5. godina) koji prelaze sa drugih fakulteta. Svi ovi studenti koji se upišu u julskom ili avgustovskom roku imaju dodatni popust od 5% prilikom upisa. Više informacija o cenama i popustima:
http://www.faculty-pharmacy.rs/upis/cenovnik-2013-14

euff

Specijalistički seminar Izrada projektnog predloga za EU fondove
Pridružite nam se na jednodnevnom specijalističkom seminaru o izradi projektnih predloga za EU fondove, kako biste stekli neophodno znanje i veštine za pisanje projektnog predloga po obrascima i standardima EU. Seminar se održava 21. juna 2013. u amfiteatru Evropskog Univerziteta - Farmaceutskog fakulteta Novi Sad (Trg mladenaca 5), sa početkom u 9,30 časova. Više o edukaciji i prijavljivanju

U subotu, 8. juna 2013. godine u amfiteatru Evropskog Univerziteta - Farmaceutskog fakulteta Novi Sad (Trg mladenaca 5), održaće se program kontinuirane edukacije u organizaciji Udruženja farmaceutskih tehničara Srbije "Sveti Sava", na temu Farmakoterapija oboljenja gastrointestinalnog sistema. Predavanje je akreditovano za zdravstvene tehničare, farmaceutske tehničare, medicinske sestre, lekare, dipl farmaceute, farmaceute specijaliste i počinje u 10,00 časova. Prijavljivanje: Gordana Grujin 064 15 46 007, Godar@sbb.rs. Više o edukaciji: http://ufts-svetisava.com/?p=674

ufts

VAŽNO! Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta, koja se bavi akreditacijom i kontrolom kvaliteta institucija visokog obrazovanja i vrednovanjem studijskih programa u Republici Srbiji, dobila je status punopravnog člana ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education). Ovaj status potvrđuje "usklađenost naših standarda za akreditaciju i proveru kvaliteta sa evopskim i omogućava da diplome dobijene na akreditovanim studijskim programnima budu priznate u evropskom obrazovnom sistemu." Samim tim, i proces nostrifikacije diplome Evropskog Univerziteta - Farmaceutskog fakulteta u zemljama Evropske Unije postaje lakši, brži i jednostavniji!

Više o članstvu u ENQA