preloader

U cilju unapređenja kvaliteta procesa studiranja, Farmaceutski fakultet, Novi Sad ove godine uvodi koncept mentorstva. Svakom studentu biće dodeljen mentor (profesor ili asistent) kojem će svakodnevno moći da se obrati za podršku. Mentori će pružati podršku u vezi sa nastavom, organizacijom konsultacija, savetovati studente o redosledu polaganja ispita, pomagati im u administraciji, informisati ih o profesionalnim mogućnstima, usmeravati ih u skladu sa individualnim afirmacijama. Mentori će praktično voditi studente i biti im podrška tokom trajanja studija.

Koncept mentorstva predstavljen je prvoj grupi studenata kroz neformalno druženje i razgovor sa dekanom, prof. dr Natašom Jovanović Lješković, prodekanom za nastavu, doc. dr Slobodanom Gigovim i budućim mentorima. Primena novog koncepta počinje sa studentima prve godine, a u narednom periodu primeniće se i na studente viših godina svih studijskih programa.

Na ovaj način unaprediće se komunikacija sa studentima, stvoriti prijatna i afirmativna atmosfera, a svakom studentu biće posvećena posebna pažnja. Cilj je da se svaki student tokom studija profesionalno profiliše, da mu se pruži potpuna podrška i izgradi temelj za razvoj uspešne karijere.