preloader

Najznačajniji događaj za studente farmacije u Srbiji predstavlja NAPSer kongres koji svake godine organizuje NAPSer – krovna organizacija studenata farmacije u Srbiji, članica Evroopske asocijacije studenata farmacije.

Jubilarni 10. kongres održan je od 20. – 24. decembra na Zlatiboru, a tema kongresa bila je „Inovacije u farmaciji – značaj, potreba i očekivanja“. Kongres je okupio više od 300 učesnika sa svih pet fakulteta koji obrazuju buduće diplomirane farmaceute (magistre farmacije).

Farmaceutski fakultet Novi Sad je ove godine imao najviše predstavnika na kongresu od kada naši studenti učestvuju na NAPSer kongresima.

Po prvi put je na NAPSer kongresu učestvovao dekan našeg Fakulteta, prof. dr Nataša Jovanović Lješković, koja je na otvaranju kongresa održala kratak govor. 

Predsednica Farmaceutske komore Srbije i nastavnik našeg fakulteta, doc. dr Svetlana Stojkov bila  je predavač i moderator radionica.

Prodekan za nastavu, doc. dr Slobodan Gigov bio je pozvan kao predstavnik NAPSer alumnija i prvog predsednika NAPSera i u tom svojstvu je govorio na zatvaranju kongresa. 

Među alumnijima NAPSera bila su još dva saradnika sa našeg fakulteta, Nataša Nikolić i Nina Bukumirović, koje su zajedno sa Slobodanom Gigovim učestvovale na radionici „Chat with professionals“ gde su studentima predstavili pozicije na kojima su trenutno zaposleni.

Delegacija studenata Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad je ove godine bila najbrojnija, preko 30 naših studenata učestvovalo je na predavanjima, radionicama i društvenom delu programa.

Na kongresu je održano 2. Nacionalno savetovanje pacijenata, radionica na kojoj su učestvovali pobednici lokalnih projekata Savetovanje pacijenata sa svih pet fakulteta. Naša studentkinja Dragana Petrović ušla je u finale takmičenja i osvojila treće mesto.

Na zatvaranju Kongresa je predstavljen novi Upravni odbor NAPSera u kom se prvi put našao i student sa našeg fakulteta, Filip Balaž koji će od 1. januara 2018. godine biti sekretar NAPSera.